Menü
Biobolt Eger, Eger biobolt. biobolt Eger belvárosában - Vitál Centrum Biobolt - Eger
  • Biobolt Eger

    Biobolt Eger

    Eger - Jókai utca 10.

A gyógyító méz

 

A gyógyító méz

Őseink a faodúkba betelepült méhcsaládok mézkészletét rabolták el, még akkor is, ha ezért súlyos árat fizettek. Összeszurkálva, de örömmel vitték haza barlangjukba a tökhéjba szedett lépes mézet.

A méz gyógyhatását régóta ismeri az emberiség. Hippokratész, az orvostudományok atyja már felismerte annak fertőtlenítő, sebgyógyító, vérzéscsillapító tulajdonságát, így mintegy 300 fajta betegség kezelésére alkalmazták sikerrel. A hajdani Mezopotámiában áldozati eledel volt a mézzel édesített, meleg tejből, lisztből és szezámmagból készített tészta.

A római harcosok csata előtt erejük növelésére szezámmagos mézet fogyasztottak.

A méz 80%-ban egyszerű cukrokat tartalmaz, továbbá 22-féle makro- és mikroelemet, enzimeket, flavonoidokat, vitaminokat, aromákat és a gyógynövények specifikus hatóanyagait.

Manapság nagyon fontos lenne, hogy legalább a harmadára szorítsuk vissza a cukorfogyasztást, és – még egészséges állapotban is – fogyasszunk napi 2-3 evőkanál mézet, amely jól karbantartja immunrendszerünket, kedvezően befolyásolja a májműködést, segíti a méregtelenítést, ami a „civilizált” világunkban fokozódó környezeti ártalmak miatt elengedhetetlen.

Válasszunk tiszta, jó minőségű, hazai mézet! A sötétebb színű mézek előnyösen hatnak a vörösvérsejtek képzésére, jelentős vas, réz, kobalt, foszfát, cink, stb. tartalmuk miatt. Jól fogunk aludni, ha este elfogyasztunk egy kanál mézet.

A lépes méz szintén kedvelt csemege, rágása tisztítja az orrjáratokat, megóv az arcüreggyulladástól. Emellett a méz, mint gyógyító táplálék kitűnően alkalmazható a különböző légúti, emésztőrendszeri, szív- és keringési, idegrendszeri, valamint külső és belső gyulladásos és allergiás betegségekben. A nehezen gyógyuló sebeknél, fekélyeknél és égési sérüléseknél vetekszik a legdrágább gyógykenőcsökkel.

Antibakteriális tulajdonságai miatt fertőtlenítő hatású, emellett jó csontképző is. Még a cukorbeteg is fogyaszthat naponta 1 teáskanál akácmézet.

Vegyük figyelembe, hogy a sütés, főzés károsan hat a méz minőségére, ezért forró ételbe, italba ne tegyük! A méz – gyors felszívódása miatt – rövid idő alatt megszünteti a fizikai és szellemi fáradtságot. Kinek ne lenne szüksége manapság erre a gyors segítségre!

Fogyasszunk rendszeresen napi 2-3 evőkanál mézet, és néhány hónap múlva magunk is el fogunk csodálkozni szokatlanul kedvező hatásán!

Kóstolja meg saját termelésű mézeinket Egerben >>>

Vitál Centrum Biobolt és Drogéria

Eger, Jókai út 10.

Bioélelmiszer,Vitamin,Gyógynövény, Termelői méz

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!

Biobolt Eger

Vitál Centrum Biobolt és Vitamin Szaküzlet

Dr. Lenkei Egészségkultúra Szaküzlet - Eger

3300 Eger, Jókai út 10.

(A Jókai út Dobó tér felőli végén.)

Térkép a biobolthoz

Tel.: +36-70/7755 006

E-mail: 

biobolteger@biobolteger.hu

Adószám: 78203510-2-30

Dr. Lenkei Egészségkultúra Szaküzlet nyitvatartása:

Hétfő:         09.00 - 17.00
Kedd:          09.00 - 17.00
Szerda:       09.00 - 17.00
Csütörtök:   09.00 - 17.00
Péntek:       09.00 - 17.00
Szombat:    09.00 - 13.00
Vasárnap:   Zárva

A biobolt nyitvatartása:

Hétfő:         09.00 - 17.00
Kedd:          09.00 - 17.00
Szerda:       09.00 - 17.00
Csütörtök:   09.00 - 17.00
Péntek:       09.00 - 17.00
Szombat:    09.00 - 13.00
Vasárnap:   Zárva

Megosztás