Biobolt Eger - hírek, akciók

Iratkozzon fel a Vitál Centrum biobolt hírlevelére, hogy Ön se maradjon le a biobolt legfrissebb híreiről, akcióiról!

» Feliratkozom

Facebook

Hasznos tudnivalók

A bio termékek előnyei

A bio termékek előnyei

Napjainkban a bio termékek egyre nagyobb teret hódítanak és egyre több kutatás bizonyítja, hogy az ellenőrzött öko gazdaságokban termelt élelmiszerek valóban jobbak a nagyüzemi termelésnél.

Fontos információ, hogy egy közelmúltban készült német statisztika szerint a nem bio módon termelt élelmiszerek 75%-ában növényvédő szer maradványok mutathatók ki!

tovább

Miért hasznos a Füredi Lúgos ?

Miért hasznos a Füredi Lúgos ?

Az emberi szervezet enyhén lúgos tartományban (7,35-7,45 pH) működik jól. A legtöbb szervezetbe bevitt étel -a zöldségek kivételével- savas pH-jú anyagra bomlik le. A testünk azonban az anyagcsere folyamán is folyamatosan savakat termel: szénsav, ecetsav, húgysav, tejsav, citromsav stb. Ha a savszint túl magas, akkor a testünk nem lesz képes az összes sav kiválasztására és kénytelen elraktározni őket a testszövetekben, például a zsírszövetben.

tovább

Amitől a gyermek okosabb lesz

Amitől a gyermek okosabb lesz

A legzsírosabb testrészünk.Az emberi agy nagyrészt, mintegy hatvan százalékban zsírból áll, amennyiben a vizet nem számítjuk. A kutatók abból a feltételezésből indultak ki, hogy a zsírnak kulcsszerepe van az agy kifejlődésében is.

tovább

Ginzeng, a csodaszer

Ginzeng, a csodaszer

A gyökér csökkenti a vérzsír szintet, serkenti a szervezet fehérje felépítését, valamint sikerrel alkalmazható az időskori cukorbetegség és a légzőszervi bajok leküzdésében is.

tovább

A szénanátha ellenszerei

A szénanátha ellenszerei

A szénanáthát tavasszal a fák és virágok pora, nyáron pedig a parlagfű pollenje okozza. Ha a tünetek nem múlnak el és egész évben náthás valaki, akkor a kiváltó ok lehet házi por, penészgomba vagy akár állati szőr is. Az allergiás betegeknél, függetlenül attól, hogy hányféle dologra allergiásak, a tünetek mindig ugyanolyan formában jelentkeznek.

tovább

A paradicsom

A paradicsom

Közkedvelt zöldségfélénk, amely alacsony kalóriatartalma és kellemes íze miatt a fogyó- és méregtelenítő kúrák elmaradhatatlan részét képezi. Serkenti az emésztőnedvek termelődését és a bélműködést. C-vitamin, kálium, foszfor, szilícium és élelmi rostok mellett nagy mennyiségben tartalmaz egy igen értékes anyagot, a likopint, melynek élénkpiros színét is köszönheti.

tovább

Ragyogj minden nap !

Ragyogj minden nap !

Itt a tavasz, egyre hosszabbak a nappalok, egyre többször bukkan elő a nap a felhők közül. Bár a legtöbb embert ez kétségkívül örömmel tölti el, mégis sokan aggódva veszik szemügyre magukat a tükörben.

Sápadt bőr, fénytelen haj, töredező körmök?

Itt az idő megújulni, kívül-belül egyaránt, hogy mire a természet kibontja szépségeit, mi is egészségtől és szépségtől ragyogjunk!

tovább

Belsőleg a tartós, napsütötte színért ! A béta-karotin

Belsőleg a tartós, napsütötte színért ! A béta-karotin

A hosszú tél nyomott hagyott mindannyiunkon. Egyeseknek plusz kilókkal kell küzdelmet folytatniuk, mások méregtelenítenek, és vannak, akiket megfakult bőrszínük zavar a leginkább. Épp ezért fogadják sokan boldogan az első napsugarakat, és próbálják gyorsan visszanyerni régi színűket, hogy nyáron a strandon már teljes szépségükben pompázhassanak.

tovább

Tanácsok élelmiszerallergiával élő diákoknak

Tanácsok élelmiszerallergiával élő diákoknak

Az élelmiszerallergia nemcsak kisgyermekkorban, óvodáskorban vagy kisiskoláskorban jelenthet problémát, hanem azoknál a tizenéveseknél is, akik középiskolába, főiskolára vagy egyetemre készülnek. Hiszen sokan elkerülnek a szülői háztól, és a környezetváltás nagyobb önállóságot is igényel tőlük.

tovább

Új népbetegségek a láthatáron? - Egyre több embert érint a glutén-és laktózérzékenység

Új népbetegségek a láthatáron? - Egyre több embert érint a glutén-és laktózérzékenység

Jelenleg érvényesülő tendencia az élelmiszer érzékenységben, különösen a gluténérzékenységben és laktózintoleranciában szenvedők számának folyamatos emelkedése. A súlyosabb következmények kialakulásának megelőzése érdekében fontos a betegségek időben történő felismerése, és a speciális diéta betartása.

tovább