Biobolt Eger - hírek, akciók

Iratkozzon fel a Vitál Centrum biobolt hírlevelére, hogy Ön se maradjon le a biobolt legfrissebb híreiről, akcióiról!

» Feliratkozom

Facebook

ÚJ! Megújult a Dia-Wellness Negyedannyi-Ugyanannyi Cukorhelyettesítő (500 g)

2016.04.07.

ÚJ! Megújult a Dia-Wellness Negyedannyi-Ugyanannyi Cukorhelyettesítő (500 g)

Paleolit Negyedannyi-Ugyanannyi 0 kalóriás édesítőszer eritritollal és sztíviával.

A Paleolit "Negyedannyi-Ugyanannyi" Cukorhelyettesítő édesítőereje négyszer jobb a répacukorénál.

Eritritol alapú (természetes úton kialakuló cukoralkohol) édesítőszer, mely a kristálycukorhoz hasonló célokra és módon használható fel.

1 teáskanál termék édesítőereje 4 teáskanál kristálycukornak felel meg, azaz a répacukorhoz képest negyedakkora mennyiséggel ugyanolyan édesítőhatás érhető el, miközben kalóriaterhelést gyakorlatilag nem okoz a szervezetnekglikémiás indexe 0 (GI=0). A termék sütésálló.

Összetevők: eritritol, sztívia

Eritritol

Az eritritol egy természetes cukoralkohol, mely gyümölcsökben (pl. körte, dinnye, szőlő) is előfordul. Kinézetre és ízre nagyon hasonlít a cukorra, de a cukorra jellemző mellékhatások nélkül.

Teljesen kalóriamentes (0 kcal/100g), így a legideálisabb édesítőszer diétázóknak és fogyni vágyóknak. Nincs hatással a vércukorszintre, glikémiás indexe alacsonyabb a többi cukoralkoholénál, még a xiliténél is. Egyes országokban 0 glikémiás indexűnek írják le.

Nincs hatással az inzulintermelésre, így cukorbetegek nyugodt lelkiismerettel fogyaszthatják. A cukorral ellentétben nem okoz fogszuvasodást, mi több, kutatásokból kiderül, hogy nagyobb védelmet biztosít a fogaknak, mint a xilit.

Íze hűs és édes, nincs utóíze.

Az eritritol a szervezetben gyorsan felszívódik, nem metabolizálódik, azután a vizelettel gyorsan, változatlan formában ürül.
A cukoralkoholok közül az eritritolnak van a legerősebb gombaszaporodást gátló hatása, így candida diétások is fogyaszthatják.

Sztívia (Stevia, Jázminpakóca)

A sztívia, magyar nevén jázminpakóca, adja a termék négyszeres édesítőerejét az eritritolhoz. A Dél-Amerikában őshonos jázminpakóca leveleiből készült kivonat kb. 300-szor édesebb a répacukornál, természetes és szénhidrátmentessütésállósav- és lúgálló. Mindezek mellett a sztívia kivonat az erős gombaölő hatásának köszönhetőencandida diétában is kiválóan alkalmazható.

  

Tápérték 100 g termékben:

  • Energia: 0 Kcal / 0 KJ
  • Fehérje: 0 g
  • Szénhidrát: 99,4 g, ebből nem felszívódó: 99,4 g
  • Zsír: 0,01 g
  • Összesített felszívódó szénhidrát: 0 g

 

ÚJ! Dia-Wellness Paleolit Negyedannyi-Ugyanannyi Cukorhelyettesítő (500 g)

 
Keresse Ön is a bioboltban!
 
 

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!