Biobolt Eger - hírek, akciók

Iratkozzon fel a Vitál Centrum biobolt hírlevelére, hogy Ön se maradjon le a biobolt legfrissebb híreiről, akcióiról!

» Feliratkozom

Facebook

Kézikönyv szépülni vágyóknak

2015.10.21.

Kézikönyv szépülni vágyóknak

„Ha korábban bementem volna egy drogériába, akkor biztos, hogy nem tudtam volna eligazodni a sokféle kozmetikai készítmény között.

Csak annyit tudtam megfogalmazni, hogy szappanként, tusfürdőként, samponként és testápolóként lehetőleg kőolajszármazék illat- és színezékanyagoktól mentes készítményt szeretnék vásárolni.
Annyit tudtam, hogy fluormentes fogkrémet szeretnék használni.

Az biztos, hogy korábban még a címkéken található INCI lista sem segített volna abban, hogy ennél több kapaszkodóra leljek.

Talán a csomagolás gusztusossága, talán a márka ismertsége alapján döntöttem és választottam volna, talán az eladók tanácsaira bíztam volna magam.

Most már a megszerzett ismereteim alapján felállítottam néhány kategóriát.
Saját magam számára így csoportosítom a piacon kapható kozmetikai készítményeket.

1.) Vegyi-Gagyi kozmetikumok
Ilyen a televízióban gyakran reklámozott, a széles közönségnek szánt, úton-útfélen kapható, kommersz kozmetikai készítmények sokasága.

2.) Alapvetően vegyi kozmetikumok, amelyek tartalmaznak egy-két, jobb esetben néhány, a reklámokban jól csengő hasznos hatóanyagot is.
A televízióban gyakran reklámozott, ezért jól ismert, „nagynevű”-nek vélt márkák középkategóriás árban, vagy nem túl drágán kínált, és a TV reklámok alapján tájékozódó széles közönségnek szánt termékei tartoznak ebbe a csoportba.

3.) Alapvetően vegyi kozmetikumok, amelyek több, vagy akár kifejezetten sok hasznos növényi hatóanyagot is tartalmaznak.
Híres, valóban nagynevű, televízióban nem, inkább igényes magazinokban reklámozott márkák borsos áron, a tehetősebbeknek kínált termékei tartoznak ebbe a csoportba.

4.) Kifejezetten sok növényi összetevőt tartalmazó készítmények, amelyek mégsem érik el a natúr termékek színvonalát.
Ugyanis ezekben is vannak elkerülendőnek számító vegyi anyagok, vagy szabadalmaztatott „titkos” összetevők is. És bár ezekkel kapcsolatban gyakran keltik azt az érzést a vevőkben, hogy „natúr” készítményt kínálnak nekik, a hozzáértők könnyen kideríthetik, hogy ezek mégsem valódi natúr kozmetikumok.

5.) Natúr kozmetikumok

6.) Bio kozmetikumok”

Dr. Lenkei Gábor (részlet a Kézikönyv szépülni vágyóknak című könyvből)

Keresse a könyvet a bioboltban

Ha még nem tette meg, akkor mindenképp Kattintson ide és iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy Ön is idejében értesüljön aktuális akcióinkról, újdonságainkról!

A cikk forrása

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!