Biobolt Eger - hírek, akciók

Iratkozzon fel a Vitál Centrum biobolt hírlevelére, hogy Ön se maradjon le a biobolt legfrissebb híreiről, akcióiról!

» Feliratkozom

Kókuszolaj akció!

2016.08.10.

Kókuszolaj akció!

Anélkül, hogy túl mélyen elmerülnénk a részletekben, felsoroljuk néhány előnyös tulajdonságát a kókuszolajnak:

  • Magas hőstabilitása miatt más olajokkal szemben csak rendkívül magas hőmérsékleten ég el, emiatt nincsen kellemetlen szaga sütés közben és ezért megóv minket az egészségtelen karcinogének bevitelétől.
  • kókuszolajat a többi növényi olajtól eltérően, sütéshez többször is fel lehet használni (szűrni kell!), nem keletkeznek benne egészségre káros bomlástermékek, rákkeltő anyagok.
  • kókuszolaj könnyen emészthető, és azt tartják róla, hogy erősíti az immunrendszert. 
  • pozitív hatású telített zsírsav tartalma miatt csökkentheti a koleszterin szintet.
  • Az étkezési felhasználás mellett a kókuszolaj bőrápolásra is nagyon jól használható! Értékes lipideket, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag vegyületeket tartalmaz ami nagyszerű hidratáló és bőrápoló szerré teszi, a káros UV sugarak egy részét is kiszűri.
  • Tökéletes alapanyag házi szappan készítéséhez.

Minden jó tulajdonsága ellenére a kókuszolaj mellett, kiegészítésként ajánlott más, jó minőségű, hidegen sajtolt növényi étolajok fogyasztása is, mivel ebben az értékes olajban nem található meg minden, a szervezet számára szükséges, ún. esszenciális zsírsav.

Miért jó választás a "Nature 7" márkájú kókuszolaj?

  • a Fülöp szigeteken helyben feldolgozásra került kókuszdióból készült.
  • tisztán fizikai eljárással készül, így megmarad benne a kókusz minden pozitív tulajdonsága anélkül, hogy valamilyen vitatott hatású adalékanyagot kevernének az olajhoz.
  • minőség garantált, mivel olyan fogyasztók asztalára is kerül, akiknél több száz éves hagyomány a kókuszolajjal történő sütés-főzés.
  • olyan szakemberek által készített a termék, akik évtizedes tapasztalatokkal rendelkeznek.

A gyártási technológia tisztán fizikai eljárás, így megmarad benne a kókusz minden pozitív tulajdonsága anélkül, hogy valamilyen vitatott hatású adalékanyagot kevernének az olajhoz ami, végül a mi tányérunkon kötne ki.

A kókuszpálmák aratása után az érett kókuszdiót mossák, darabolják majd gőzöléses technológiával megfőzik, majd finom por állagúvá darálják.

Ebből a darálványból préselik ki az olajat, amit a következő lépésben szűrnek, majd több mint 200 Celsius fok fölé hevítenek, így kipárolnak belőle minden maradék fizikai és kémiai szennyeződést, ezt az eljárást nevezik finomításnak.

Az így nyert olaj színtelen, majdnem víz tisztaságú, magában is fogyasztható, kellemes ízű enyhén kókusz illatú folyadék.

(A kókuszolaj jellemzően 23-26 ºC körül válik csak folyékonnyá, ezért szokták kókuszzsírnak is nevezni.)

A vele készült ételek könnyűek, nem terhelik meg az emésztőrendszert és megmarad saját illatuk.

Felhasználási javaslat: főételek és sütemények sütésére, főzésére, krémek készítéséhez. Jól helyettesíti az állati zsiradékot, margarint, vajat.

Nature7 Kókuszolaj 1000ml - most 1090.- Ft

Az akció a készlet erejéig érvényes, valamint a törzsvásárlói kedvezmény a fönti árból már nem érvényesíthető.

Keresd Te is Egerben, a bioboltban!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!