Biobolt Eger - hírek, akciók

Iratkozzon fel a Vitál Centrum biobolt hírlevelére, hogy Ön se maradjon le a biobolt legfrissebb híreiről, akcióiról!

» Feliratkozom

Facebook

Amarant liszt - 500g NATURE COOKTA

Amarant liszt - 500g NATURE COOKTA
Amarant liszt - 500g NATURE COOKTA
MÁS TERMÉKET KERES? KÉRJÜK ÉRDEKLŐDJÖN ELÉRHETŐSÉGEINKEN!
Értékelés:

Cikkszám: 32224-5999884818373

Amarant liszt - 500g NATURE COOKTA

Kiszerelés: 500g (0,5kg)

Az amarant liszt korlátozottan paleolit és gluténmentes étrendben is fogyasztható. 

Diéták: Glikémiás index: 35. Gluténmentes, könnyen hasznosuló fehérjeforrás.

Összetevők: amarant liszt

Az amaránt -a Föld egyik legősibb kultúrnövénye- az aztékok és az inkák birodalmából származik. Az őslakosok szellemi, testi és lelki „erőt adó” tápláléknak tartották. Bár gabonaként termesztik, valójában nem tartozik közéjük, mivel nem tartalmaz gabona-félékre jellemző búzacsíra agglutinint (WGA-t).

Az amarant számos értékes tápanyagot hordoz. A hagyományos gabonafélékkel összehasonlítva szénhidráttartalma alacsonyabb, fehérje-, zsír- és rosttartalma azonban jóval magasabb. Kiegyenlített, harmonikus aminosav összetételének köszönhetően fehérjetartalma kiválóan hasznosul.

Az amaránt-fehérjében található lizin egy esszenciális aminosav, amely amellett, hogy öregedés gátló hatású, jótékonyan hat az anyagcserére, fokozza az erőnlétet, valamint szerepet játszik a zsírégetésben is.

Az amaránt kitűnő vas, kalcium, magnézium és cink, valamint egyéb mikroelem forrás. Biológiai hasznosulását tekintve a legjobb kalciumforrást jelentő élelmiszer. Bőségesen találhatunk benne vitaminokat is: a riboflavin-, niacin- és tokoferol mellett B1-, B2- és E-vitamint, valamint aszkorbinsavat (C-vitamint) is tartalmaz.

Tápanyagtartalom: 100g-ban átlagosan (kJ/kcal) 1529/365, Fehérje (g/100g) 14,6, Szénhidrát (g/100g) 56,8, Zsír (g/100g) 8,8, Élelmi rost (g/100g) 15,5.

Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium, cink, 

Vitaminok: B1, B2, B3, B6, C.


+ Véleményt írok

#1 - Katalin2014.08.26. 19:08

Paleo rakott karfiol
Hozzávalók:

A karfiolhoz
3 nagy fej karfiol
1 kg darált sertéshús
3 ek disznózsír
1 nagy fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
3 g szárított natúr zöldségkeverék (1 tk)
2 teáskanál fűszerpaprika

Az öntethez
3 db tojás
2 dl kókusztej
4 dkg Nature Cookta amarántliszt (2 ek)
0.5 citromból nyert citromlé
szerecsendió ízlés szerint (frissen reszelt)

A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben addig főzzük, amíg megpuhul, de még ne essen szét! Leöntjük róla a vizet, és parkolópályára állítjuk további felhasználásig.
Apróra vágjuk a hagymát, és a felhevített zsiradékon megfuttatjuk, sózzuk és üvegesre pároljuk, ekkor beletesszük a fokhagymát, majd ha már illatozik, jöhet a darált hús. Fűszerezzük, és barnára pirítjuk.
A tepsit kikenjük zsiradékkal, és egyenletesen beleterítjük a karfiol felét, majd a darált hús fele következik, ismét karfiol és a végén a maradék darált hús.
A tetejére egy tálban sóval felverjük a tojást, hozzáöntjük a növényi tejet, belecsavarjuk a citrom levét, és hogy ne folyjon le az egész a tepsi aljára, hozzátehetünk 2 ek. amarántlisztet.
Végül reszeljünk bele szerecsendiót ízlésünk szerint, majd öntsük le vele a tepsi tartalmát, és 200 °C-ra előmelegített sütőben alsó-felső sütéssel 30 perc alatt süssük készre.