Biobolt Eger - hírek, akciók

Iratkozzon fel a Vitál Centrum biobolt hírlevelére, hogy Ön se maradjon le a biobolt legfrissebb híreiről, akcióiról!

» Feliratkozom

BIO Gluténmentes gyümölcsös sütemény keverék - 400g (2x200g) Bauck Hof

BIO Gluténmentes gyümölcsös sütemény keverék - 400g (2x200g) Bauck Hof
A bioboltban és a bio webáruházban is
MÁS TERMÉKET KERES? KÉRJÜK ÉRDEKLŐDJÖN ELÉRHETŐSÉGEINKEN!
Értékelés:

Cikkszám: 374038

BIO Gluténmentes gyümölcsös sütemény keverék - 400g (2x200g) Bauck Hof

Kiszerelés: 400g (2x200g)

Ellenőrzött Gluténmentes bio gyümölcsös sütemény keverék.

Tej és tojás nélkül is készíthető.

Összetevők: 

nyers nádcukor*, rizsliszt*, kukoricakeményítő*, tápióka keményítő*, sütőpor (kelesztő: nátriumhidrogén karbonát, sav: monokálium tartrát*, kukoricakeményítő*), Bourbon-vanília*, tengeri só.

*ellenőrzött biogazdálkodásból


Elkészítés 5-10 perc, sütési idő kb. 25-35 perc.

Elkészítési javaslat egy tepsihez vagy két sütőformához (kb. 26cm átmérő) tojással:

Szükséges két sütőformához: 1 zacskó alapkeverék (200g), 2 tojás, 90g lágy vaj, gyümölcs

Szükséges egy tepsihez: 2 zacskó alapkeverék (400g), 4 tojás, 175g lágy vaj, gyümölcs

1. Alapkeveréket, tojást és vajat egy tálba egyenletes, csomómentes tésztává keverjük.

2. Kizsírozott tepsibe vagy sütőformába öntjük és egyenletesre elsimítjuk.

3. A gyümölcsöket rászórjuk (mennyiség a táblázatban).

4. Előmelegített sütőben felső-alsó hő beállításban, 175 ˚C fokon kb. 25-30 percig sütjük.

Fagyaszott gyümölcs esetén a sütési idő kb. 5-10 perccel nő.

 

Elkészítési javaslat sütőformához (kb.26cm átmérő) tojás nélkül:

Szükséges egy sütőformához: 2 zacskó alapkeverék (400g), 150g lágy margarin, 150ml víz, szója- vagy rizstej, gyümölcs.

Hivatkozás: a tojásmentes sütemények sűrűbb állagúak, ezért két zacskó alapkeveréket szükséges egy sütőformához felhasználni.

1. Két zacskó alapkeveréket (400g), 150g lágy margarint, 150ml vizet, szója- vagy rizstejet, egy tálba egyenletes, csomómentes tésztává keverjük.

2. Kizsírozott sütőformába öntjük és egyenletesre elsimítjuk.

3. A gyümölcsöket rászórjuk

4. Előmelegített sütőben, felső-alsó hő beállításban, 175 ˚C fokon, kb. 30-35 percig, sütjük.

Fagyaszott gyümölcs esetén a sütési idő kb. 5-10 perccel nő.

 

Elkészítés torta alapként tojással:

Két zacskó alapkeveréket (400g), 4 tojást és 175g lágy vajat egy tálba egyenletes, csomómentes tésztává keverjük.

Egy kizsírozott sütőformába öntjük és egyenletesre elsimítjuk.

Előmelegített sütőben, felső-alsó hő beállításban, 175 ˚C fokban, kb. 25-30 percig, sütjük. A teljes kihűlés után éles késsel vízszintesen kettő vagy három lapokra vágni. Recept szerint tölteni.

 

Elkészítés alap süti, citromos süti vagy márvány süti tojással:

Két zacskó alapkeveréket (400g), 4 tojást és 175g lágy vajat egy tálba egyenletes, csomómentes tésztává keverjük. Egy kizsírozott dobozos formában öntjük és egyenletesre elsimítjuk. Előmelegített sütőben, felső-alsó hő beállításban, 175 ˚C fokban, kb. 60 percig a középső szinten sütjük.

Citromos sütihez: egy citromnak a héját és a levét az alaptésztával összekeverjük.

Márvány-süti: öntsünk 1/3 tésztát a sütőformába. 1 Ek. kakaót 3 Ek. vízben oldjunk fel, és keverjük össze a második 1/3 –dal. Öntsük a formába a kakaós tészta-harmadot. Fedjük be a tetejét a maradék 1/3 tésztával.

+ Véleményt írok
A termékhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!