Biobolt Eger - hírek, akciók

Iratkozzon fel a Vitál Centrum biobolt hírlevelére, hogy Ön se maradjon le a biobolt legfrissebb híreiről, akcióiról!

» Feliratkozom

Facebook

BIO Agar-agar por - 30g Lecker`s

BIO Agar-agar por - 30g Lecker`s
A bioboltban és a bio webáruházban is
MÁS TERMÉKET KERES? KÉRJÜK ÉRDEKLŐDJÖN ELÉRHETŐSÉGEINKEN!
Értékelés:

Cikkszám: 4013044100182

BIO Agar-agar por - 30g Lecker`s

Kiszerelés: 30g (0,03kg)

Az agar-agar por paleolit és gluténmentes étrendben is használható!

Tengeri algából készült bio zselésítő anyag. Lekvárok, zselék, krémek, torták, kocsonyákvalamint ízletes aszpikok elkészítéséhez ajánljuk. Semleges ízű, gyakorlatilag átlátszó zselé készíthető belőle. 

Összetétel: 

bio vörösalga (agar-agar).

Tartósítószer mentes.

1 tk (kb. 5g) megfelel 6 zselatinlapnak és elegendő 500g gyümölcshöz vagy 500ml foyadékhoz, tehát 1 tasakkal 3kg gyümölcsből készíthetünk dzsemet.

Egy torta elkészítéséhez elegendő mennyiségű zselét 15g-ból lehet készíteni. Felhasználható szószok készítéséhez is.

Tipp: a csomag tartalmát hideg folyadékkal összekeverjük és 1-2 percig állni hagyjuk. Utána állandó keverés mellett 2 percig forraljuk. A lábast lehúzzuk a tűzről, hűlni hagyjuk, majd recept szerint dolgozunk vele tovább. Az agar-agar vörösalgából képződik és csak kb 40 fokra hűlve zselésedik, tehát ha dzsemkészítésre használjuk, nem baj, ha a lekvárunk még folyós, az üvegben szépen be fog zselésedni.

Tortazselé készítése esetén a gyorsabb zselésítéshez a lehűlt, de még folyékony tortazselét, jó hűvös, hideg gyümölcsökre kell ráönteni. Ha színezni szeretnénk a zselét, eleve színes gyümölcslével keverjük ki, vagy a víz egy részét helyettesítsük pl. sárga cukormentes Gyömbér-citrom szörppel vagy piros cukromentes Málna szörppel.

A zselésedési folyamat mindig megfordítható, bármikor felmelegíthető, újra szilárdítható.

Lerövidíthetjük vele a lekvárfőzési folyamatot például az eper, csipke, cseresznye, stb. esetén is.

+ Véleményt írok
A termékhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!