Biobolt Eger - hírek, akciók

Iratkozzon fel a Vitál Centrum biobolt hírlevelére, hogy Ön se maradjon le a biobolt legfrissebb híreiről, akcióiról!

» Feliratkozom

BIO Gluténmentes és élesztőmentes gyorsan elkészíthető kenyérkeverék - 500g Bauck Hof

BIO Gluténmentes és élesztőmentes gyorsan elkészíthető kenyérkeverék  - 500g Bauck Hof
A bioboltban és a bio webáruházban is
MÁS TERMÉKET KERES? KÉRJÜK ÉRDEKLŐDJÖN ELÉRHETŐSÉGEINKEN!
Értékelés:

Cikkszám: 365738

BIO Gluténmentes és élesztőmentes gyorsan elkészíthető kenyérkeverék - 500g Bauck Hof

Kiszerelés: 500g (0,5kg)

Ellenőrzött gluténmentes és Bio gyors kenyérkeverék.

Összetevők: 

teljesrizsliszt* 39%, kukoricakeményítő*, kukoricaliszt*, quinoa, kovászpor* 7% (teljes quinoa liszt*, rizsliszt* 25%, indító kultúra) napraforgómag*, lenmag*, sűrítő: szentjánoskenyérmag liszt*, szezámmag*, tengeri só, sütőpor (kelesztő: nátrium hidrogenkarbonat, sav: monókálium tartrat, kukoricakeményítő*), sűrítő: Xanthan.

*ellenőrzött biogazdaságból

Nyomokban tartalmazhat szóját.

 

Élesztőmentes rizskenyér teljes kiőrlésű rizsliszttel:

2 perc készítés – 58 perc sütés = 60 perc alatt kész

Csak 500ml vizet kell hozzáadni. Kb. 850g kenyérhez elegendő.

Ilyen egyszerű elkészíteni:

1. A sütőt 225ºc-ra alsó-felső hőre előmelegítjük. (Gázsütő 4-es fokozatra)

2. A gyors kenyér keveréket 500ml hideg vízzel 2 percig összekeverjük.

3. Nem szabad keleszteni.

4. A tésztát egyből egy zsírozott kenyérsütő formába töltjük.(24, 25 vagy 26cm-es) 5. A tetejét vízzel átsimítjuk. Tipp: Nagyon szép lesz a teteje, ha hőálló olajjal vagy margarinnal bekenjük. 6. Egy hőálló kis tálat forrásban lévő vízzel a sütőbe helyezünk.

7. A kenyeret 5 percig sütjük, majd a közepén hosszában mélyen belevágunk.

8. A rácsot a legalsó szintre helyezzük és itt sütjük tovább 53 percig.

9. Rögtön kivesszük a formából és a szeletelés előtt egy rácson hűlni hagyjuk.

 

Élesztős kenyér kenyérsütő automatához:

A kenyérsütő gépbe először 450ml hideg vizet töltünk, majd hozzáadjuk a kenyérkeveréket egy csomag száraz élesztővel. Javasolt a "gyors programban" sütni. A keverés közben javasolt a tésztát 2-3-szor a forma oldaláról leszedni.

Tipp: Pótoljon 125g vizet tejföllel egy szaftosabb eredményért.

+ Véleményt írok
A termékhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!