Biobolt Eger - hírek, akciók

Iratkozzon fel a Vitál Centrum biobolt hírlevelére, hogy Ön se maradjon le a biobolt legfrissebb híreiről, akcióiról!

» Feliratkozom

BIO Amaránt mag puffasztott 100g - Klorofill

BIO Amaránt mag puffasztott 100g - Klorofill
A bioboltban és a bio webáruházban is
MÁS TERMÉKET KERES? KÉRJÜK ÉRDEKLŐDJÖN ELÉRHETŐSÉGEINKEN!
Értékelés:

Cikkszám: 5999881430004

BIO Amaránt mag puffasztott 100g - Klorofill

Kiszerelés: 100g (0,1kg)

A puffasztott amaránt mag korlátozottan paleolit étrendben is fogyasztható!

Az amaránt kitűnő vas, kalcium, magnézium és cink valamint egyéb mikroelem forrás. Nemcsak a gabonákat, de valamennyi fontos növényi táplálékunkat figyelembe véve az amaránt vastartalma kiemelkedő mind mennyiségét, mind biológiai hasznosulását tekintve.

Kalcium tartalma nemcsak meghaladja a tejét, hanem biológiai hasznosulását tekintve a legjobb kalcium forrást jelentő élelmiszerré teszi az amarántot.

Az amaránt magnézium tartalma nagyságrenddel nagyobb a gabonaféléknél, amely jótékony hatással van az elme frissességének megőrzésére és a szívizom működésére. 

Felhasználása: joghurtokba, műzlikbe, gyümölcslevekbe keverve ajánjuk.

Glikémiás index: 35.

Az amaránt természeténél fogva gluténmentes, könnyen hasznosuló fehérjeforrás.

Tápanyagtartalom 100g-ban átlagosan: 1529kJ / 365kcal, Fehérje 14,6g, Szénhidrát 56,8g, Zsír 8,8g, Élelmi rost 15,5g.

Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium, cink.

Vitaminok: B1, B2, B3, B6, C.


+ Véleményt írok

#1 - Katalin2014.09.28. 15:52

Kelt tészta

Hozzávalók:
50 dkg liszt
5 dkg élesztő
10 dkg vaj
2 tojás
2 ek. tejföl(ha szükséges)
2 dl tej
2 ek. Klorofill Bio amarant mag puffasztott
1 kk. cukor

A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet összekeverjük az amaránt maggal. Beleütjük a lisztbe a két tojást, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt és a megolvasztott vajat. Ha szükséges hozzáadjuk a tejfölt és meleg helyen kelesztjük a tésztát. Ha megkelt kb duplájára,kinyújtjuk és megtöltjük lekvárral vagy kakaóval vagy túróval. 180 C°-os előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.